top of page

Senne Vandermeeren.

Dat is wie ik ben. Ik ben geboren in Halle op 13 december 1993. Voor wie cadeautjes voorzien zou hebben, leg ze gerust voor de deur, ik zal ze alleen (zonder toekijkende ogen) open doen in mijn kamer.

Ik werk halftijds als consulent in een zaak voor bierkenners, aka barman dus. Hoewel ik deze job heel graag doe blijf ik toch steeds mijn dromen achterna gaan in mijn vrije tijd.

Ik heb Sociaal en Technische Wetenschappen gestudeerd omdat ik toch wat schrik had om vroegtijdig de sprong te maken naar de grafische sector maar ik was hier wel al actief mee bezig sinds mijn 15 jaar.

Oohja, nu komt hééééél mijn backstory van hoe ik toch met alles begonnen ben dus als ge dit wilt skippen, here you go.

Backstory.

Skip Backstory

In het hoger ben ik meteen naar Sint Lucas te Gent getrokken om mij daar in te schrijven voor de allerlaatste periode van het ingangsexamen. De eerste periode hoefde voor mij niet want ik dacht 'als ge da graag genoeg wilt, dan geven die mannen u wel een kans', maar niets was minder waar.

Een mooie klets van de realiteit en ik mocht pendelen naar één van de weinige hogescholen die iets rond grafische vormgeving bracht zonder eerst een ingangsexamen gedaan te hebben (want alle periodes van ingangsexamens waren ook al afgelopen in andere scholen. Natuurlijk.)

Halverwege mijn jaar in Grafische en Digitale Media te Artevelde hogeschool, had ik het ook wel gezien. De volledig uitgeschreven opdrachten waren voor mij iets te  afgebakend en dan doe ik gewoon toch mijn goesting...
Wat ook resulteerde in mijn cijfers en hierna ook in mijn motivatie natuurlijk.
 

Dat ik 'te' creatief was voor al die uitgeschreven opdrachten was toen voor mijzelf het teken dat ik toch in Sint-Lucas hoorde (maar dan wel in Brussel want daar geraakte je zogezegd makkelijker binnen). En zo geschiede weer. Deze keer had ik mij weliswaar wel ingeschreven voor de eerste periode van het ingangsexamen, zodat als de geschiedenis zich zou herhalen ik elders nog een kans had.
Ik ben geen ezel hé.

Blijkbaar waren deze geruchten toch waar en geraakte je daar makkelijker binnen dan in Gent, want bibi was toegelaten. (Lees: Ik had ondertussen ook al wat bijgeleerd en de mentaliteit van Sint-Lucas te Brussel was dat je alles kon leren als je er maar moeite voor deed).

(kort) FEEST.

Na een halfjaar zwoegen naast mensen die duidelijk toch iets creatiever waren dan mijzelf, kreeg ik dus mijn tweede klets realiteit in het gezicht. Ik was net niet creatief genoeg.

Na veel nadenken heb ik na dat jaar besloten om een jaartje de Syntra opleiding van grafisch vormgever te doen omdat deze lessen verplicht waren en ik zo mijzelf wat structuur moest opleggen. Niet alleen dat maar ook omdat ik geen moed meer had om terug een eerste jaar te beginnen binnen grafisch ontwerp natuurlijk.

Hoewel ik hier aankwam met een serieuze voorsprong op mijn medestudenten, heb ik hier toch heel wat uit geleerd. Ik kon me toen volledig focussen op alle kleine details waar ik ervoor over keek en dit resulteerde ook in mijn projecten.

 

Ik behaalde met glans mijn diploma en kon aan mijn avontuur beginnen.

Ik ben parttime gaan werken als barman. Part-time, omdat ik nog steeds 'vrije tijd' over wou hebben om mij met culturele dingen bezig te houden. 

En voila dan zijn we ongeveer in de tegenwoordige tijd aangekomen. Mijn poging om al die vrije tijd om te zetten naar een aanvullende parttime job. Daarom bundel ik hier al mijn culturele uitingen en werk als grafisch ontwerper.
Momenteel is er nog geen webshop maar wie een galleke wilt op een A6 kaartje of een aquarel illustratie wilt kan me altijd steeds contacteren. Wie geïnteresseerd is in mijn diensten als grafisch ontwerper stuurt mij best een mailtje of vult het contactformulier in op het tabblad contact

Voila, dit was mijn verhaal.

Einde

xoxo

bottom of page